Energielabel aanvragen voor uw bedrijfspand of kantoor
Bij EPC Limburg regelen wij dat snel én vakkundig van A tot Z!
Onze werkwijze
Afspraak maken energielabel

Wanneer u van plan bent uw bedrijfspand te verkopen of te verhuren heeft u een energielabel (Energie Prestatie Label) nodig dat u kunt overhandigen aan de nieuwe eigenaar of huurder. Een erkend energielabel heeft een geldigheidsduur van 10 jaar. Met dit label laat u zien hoe energiezuinig uw bedrijfspand is.

Nieuw:
Energielabel C verplicht

Nieuw per 1 januari 2023 is dat u als eigenaar van een bedrijfspand met kantoorruimte verplicht bent om te zorgen voor minimaal een energielabel C.

In het kort gezegd betekent dit dat uw primair fossiel energiegebruik nog maar maximaal 225 kWh per m2, per jaar mag bedragen. Voldoet uw pand niet aan deze eisen, dan mag u uw bedrijfspand per 1 januari 2023 niet meer als kantoor gebruiken.

Maak direct een afspraak voor uw energielabel
Uw energielabel van A tot Z geregeld

Wij begrijpen heel goed dat u helemaal niet zit te wachten op de administratieve rompslomp bij de aanvraag van uw energielabel.

Dankzij onze ruime kennis en ervaring met de vastgoedmarkt weten wij precies hoe deze branche werkt en sluit onze aanpak dan ook naadloos aan bij uw wensen en behoeftes als vastgoedeigenaar of -beheerder. Hierdoor kunnen we snel voor u aan de slag.

Bij EPC Limburg werken wij hiervoor uitsluitend met gediplomeerde en onafhankelijke adviseurs die werken volgens de wettelijke NTA 8800 methode. Met deze aanpak bent u altijd verzekerd van een gedegen en vakkundig advies, een erkend energielabel dat 10 jaar geldig is én de registratie van uw energielabel in de landelijke energielabel-database EP-online van de Rijksoverheid.

Wij regelen het in 5 stappen:
Tarieven energielabel aanvragen bedrijfspand

Het aanvragen van een energielabel en het eventueel verstrekken van een verduurzaamheidsadvies om te kunnen voldoen aan de energielabel C verplichting is altijd maatwerk. Dit traject zullen wij altijd samen en in nauw overleg met u bepalen.

  • Kantoor of bedrijfspand: maatwerk, prijs op aanvraag
Maak direct een afspraak voor uw energielabel
Verduurzaamheidsadvies voor een verplicht energielabel C

Bij EPC Limburg adviseren wij u over energiebesparende maatregelen die eventueel eerst nog nodig zijn om een energielabel C te ontvangen. Wij maken inzichtelijk welke aanpassingen een verbetering zijn voor het energielabel. Daarnaast krijgt u van ons praktische en betaalbare tips die u direct kunt doorvoeren om een verbeterd resultaat te bereiken.

Via ons uitgebreid netwerk kunnen wij u hiervoor snel in contact brengen met gekwalificeerde lokale partners die deze aanpassingen voor u uit kunnen voeren.

Heeft u nog geen energielabel of slechts een label D t/m G, dan is het verstandig om hier op tijd werk van te maken. Meer weten? Op de website van de Rijksoverheid vindt u alle informatie over een energielabel voor zakelijk onroerend goed en de verschillende subsidieregelingen waar u mogelijk gebruik van kunt maken.

Maak werk van uw energielabel

Vul uw gegevens in om een afspraak met ons in te plannen. Wij werken uitsluitend met gediplomeerde adviseurs en hanteren korte doorlooptijden

Heeft u een energielabel nodig voor uw huis of appartement?

Bekijk hier alle details voor huiseigenaren.

Energielabel woning aanvragen